Congres/symposium
Herfstsymposium: Bestaans(on)zekerheid
- Tim 'S Jongers en Peter Hein van Mulligen
- Datum
- woensdag 16 oktober 2024
- Tijd
- Bezoekadres
- Utopa-Weeshuis
Hooglandse Kerkgracht 17
Leiden - Zaal
- Leithenzaal
Het jaarlijks Herfstsymposium van Kenniscentrum Psychologie en Economische Gedrag (KCPEG) staat om de hoek. Dit jaar is het onderwerp Bestaans(on)zekerheid met sprekers als Tim 'S Jongers en Pieter Hein van Mulligen.
Is Nederland echt zo slecht af?
De Nationale Monitor Geldzorgen toont aan dat ongeveer 1 op de 5 Nederlanders financieel gestrest is. Deze groep ervaart een lager mentaal welzijn en zelfvertrouwen, krijgt minder sociale steun en heeft vaak geen of slechts een beperkte spaarbuffer. Dit lijkt in tegenspraak met de CBS-rapportage van eerder dit jaar, waarin werd gemeld dat de bestaanszekerheid in 2022 op het hoogste niveau ooit stond, met een stijging van het gemiddelde inkomen en een daling van de armoede.
Hoe slecht is de situatie in Nederland werkelijk?
Deze vraag bespreken we tijdens het KCPEG Herfstsymposium over bestaans(on)zekerheid op woensdag 16 oktober. De inloop is vanaf 12:30, het programma begint om 13:00 en eindigt met een borrel om 17:00.
Wil je erbij zijn?
Meld je nu gratis aan via het formulier, op:
Herfstsymposium: Bestaans(on)zekerheidLivestream
Mocht je niet naar Leiden kunnen komen dan kun je ook hybride deelnemen via onze livestream. Het symposium wordt niet opgenomen.
Sprekers
Tim 'S Jongers, politicoloog en publicist, onderzoekt de maatschappelijke kloven tussen ‘hoopvollen’ en ‘hooplozen’. Zijn boek *Beledigende Broccoli* belicht hoe goedbedoeld beleid soms vernederend kan zijn voor mensen met bestaansonzekerheid. In zijn nieuwste boek, 'Armoede uitgelegd aan mensen met geld', biedt hij een spoedcursus armoede aan welvarenden om hen te helpen armoede beter te begrijpen.
Meer informatie over de sprekers volgt. Houd de LinkedIn van KCPEG in de gaten voor updates. Ze hebben alvast een tipje van de sluier: Peter Hein van Mulligen.