Congres/symposium
De Kennisboomgaard: dag voor inter- en transdisciplinaire samenwerking - Universiteit Leiden
- Datum
- vrijdag 28 november 2025
- Tijd
- Bezoekadres
- Langegracht 70
2321NV Leiden
Save the date
Nadere programma-invulling en mogelijkheid tot inschrijving volgt zo snel mogelijk!
Zet de Kennisboomgaard alvast in mijn agenda (je browser downloadt een ics-bestand dat je handmatig moet openen om de afspraak in de agenda te zetten)
Houd me op de hoogte van het programma en opening van de inschrijving
Wetenschappelijke en maatschappelijke werelden die samen op zoek gaan naar oplossingen voor complexe vraagstukken: dat is het doel van inter- en transdisciplinair onderzoek en onderwijs. De Universiteit Leiden heeft een enorm divers pakket aan kennis in huis, en is daarom bij uitstek geschikt als centrum voor inter- en transdisciplinair werken.
De Kennisboomgaard is een evenement in het kader van ons 450-jarig bestaan, waarin wetenschappers en maatschappelijke stakeholders op creatieve, inspirerende wijze elkaars werelden verkennen. Deze bruisende reis is bedoeld om het interdisciplinaire werk van onze wetenschappers nog verder te verbeteren én om duurzame samenwerkingsverbanden op te starten tussen onze universiteit en maatschappelijke partijen.
Het ochtendprogramma: voor Leidse medewerkers
Het ochtendprogramma van De Kennisboomgaard is bedoeld voor Leidse onderzoekers, docenten en studenten die zich (willen gaan) bezighouden met interdisciplinair onderzoek/ onderwijs.
Doel evenement: na een bezoek aan het evenement hebben deelnemers een concreet lijstje van vier interdisciplinaire actiepunten en beoogde doelen (‘hoe helpt deze actie mijzelf of mijn werk vooruit?’) in hun zak zitten.
Wat levert het ochtendprogramma van De Kennisboomgaard je op?
- Kennis: wat levert inter- en transdisciplinair werk op? Waarom legt de universiteit daar zo’n nadruk op, waarom zijn individuele medewerkers van de universiteit enthousiast?
- Financiële steun: kom meer te weten over de interdisciplinaire Kiem-projecten;
- Gelegenheid om eigen hulpvragen te presenteren of hulpvragen van anderen te beantwoorden;
- Netwerken (opdoen van nuttige contacten voor korte en lange termijn);
- Oefenen met inter- en transdisciplinair werken;
- Verzamelen van inspiratie en aansprekende voorbeelden van inter- en transdisicplinair onderzoek en onderwijs, binnen en buiten de eigen instelling;
- Praktische tips resultaten met betrekking tot Leids interdisciplinair onderwijs;
- Handige tools/praktische ondersteuning vanuit de eigen organisatie (wie moet je waarvoor hebben bij de diverse faculteiten / instituten en het bestuursbureau);
- Creatieve voorbeelden van samenwerking, om je geest te prikkelen.
Het middagprogramma: ontmoeting tussen Leidse onderzoekers en maatschappelijke partijen
Het middagprogramma is gericht op medewerkers van de Universiteit Leiden en vertegenwoordigers van maatschappelijke partners die op zoek zijn naar (versteviging van) samenwerking.
Wat levert het middagprogramma van De Kennisboomgaard je op?
- Kennis: wat levert inter- en transdisciplinair werk op? Waarom legt de universiteit daar zo’n nadruk op, waarom zijn samenwerkende partners van de universiteit enthousiast?
- Gelegenheid om eigen hulpvragen te presenteren of hulpvragen van anderen te beantwoorden;
- Netwerken (opdoen van nuttige contacten voor korte en lange termijn);
- Praktische tips en resultaten met betrekking tot Leids interdisciplinair onderwijs.