Onderwijs, Sociaal, Organisatie
Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor
Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor. Misschien heb je ze al in het echt leren kennen!
Ik ben José Douma, 25 jaar en mag me sinds 1 januari docent aan de Universiteit Leiden noemen! Ik kom uit een gat in de Noordoostpolder (Flevoland), maar heb tijdens mijn studie in Utrecht (bachelor) en Nijmegen (master) gewoond. Inmiddels ben ik weer neergestreken in Utrecht en maak ik op kantoordagen een mooie treinreis naar Leiden.
Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als pedagoog, met als specialisatie Diversities in Youth Care. Zo schreef ik bijvoorbeeld mijn scriptie over het sociaal-emotioneel welzijn van biseksuele (Bi+) jongvolwassenen en deed ik een beleids-/onderzoeksstage over interventies bij vooroordelen en discriminatie op basisscholen.
De afgelopen jaren werkte ik bij een grote studenten-thuiszorgorganisatie. Hier was ik onder andere adviseur diversiteit & inclusie, maar ik werkte ook als teamleider en trainer. Op die manier was ik dus al veel bezig met opleiden, coachen en begeleiden van studenten. In een heel andere setting natuurlijk, maar het maakte me wel extra enthousiast voor dit vak!
Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme met studenten te kunnen delen. Ik ben graag buiten en maak in mijn vrije tijd het liefst mooie lange wandelingen. Bovendien zing ik in een koor, waar ik je graag meer over vertel! Ik hoop veel van jullie binnenkort te kunnen ontmoeten. Loop vooral langs en stop bij kamer 4A14, voor een kop thee ben ik altijd in!
Mijn naam is Leonie Wolswinkel-van Dijkhuizen en sinds 10 januari ben ik gestart als ambtelijk secretaris en stagecoördinator binnen het instituut. Een saillant detail hierbij is dat ik ooit zelf als student Pedagogische Wetenschappen aan de VU een bindend negatief studieadvies kreeg. Ik struikelde in mijn tweede jaar over het eerstejaarsvak Methodologie en mocht niet verder. Gelukkig was ik daarnaast al gestart met de studie Politicologie en heb ik deze studie wel af kunnen ronden.
In mijn stages en masterthese stond de decentralisatie van de jeugdzorg centraal die destijds door VWS werd voorbereid. Na het afronden van mijn studie kwam ik terecht in de onderwijsondersteuning en heb ik voornamelijk gewerkt als onderwijsplanner. Eerst via een detacheringsbureau door heel Nederland - onder andere bij Hogeschool Leiden - en de laatste jaren bij de VU voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen.
Ik woon samen met mijn man en twee dochters van 4 en 2 in Amsterdam Nieuw-West. In mijn vrije tijd kan je me regelmatig tegenkomen op een rommelmarkt, tijdens een sportles kickboksen (zaktraining) of trek ik eropuit met mijn gezin.
Ik zie ernaar uit om aan de slag te gaan en kennis te maken met alle collega’s!
Mijn naam is Willemien van den Dorpel. Voor sommigen van jullie ben ik inmiddels misschien een bekend gezicht binnen het instituut. Nadat ik mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen in Leiden heb afgerond, heb ik mijn studie vervolgd met de onderzoeksmaster ‘Education and Child Studies’, waarbij ik de specialisatie ‘Forensische Gezinspedagogiek’ heb gevolgd. Tijdens mijn master ben ik als student-assistent betrokken geraakt bij het onderzoek ‘Samen stap voor stap vooruit’, waarbij we onderzoek doen naar trauma- en gehechtheidsbevorderende behandeling voor gezinnen met jonge kinderen na huiselijk geweld.
Al tijdens mijn aanstelling als student-assistent merkte ik hoe enthousiast ik werd van dit project, onder andere vanwege de uitdagende doelgroep en de intensieve samenwerking met clinici uit de praktijk. Inmiddels heb ik mijn master bijna afgerond en mocht ik per 1 januari als promovendus mijn werkzaamheden voor dit project voortzetten en uitbreiden.
Ik werk inmiddels al met veel plezier binnen het instituut, en kijk er naar uit om met jullie samen te werken!