Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Van Remindo naar Ans: een update

2 juli 2024

Vanaf collegejaar 2024-2025 gaat de Faculteit der Sociale Wetenschappen toetsplatform Ans gebruiken voor digitaal toetsen. We nemen dus afscheid van Remindo. De afgelopen maanden is veel voorbereidend werk gedaan. Deze zomer komt het Digital Testing team FSW écht op stoom. Rosanne van den Berg en Arie in ‘t Veld van het projectteam vertellen over de stand van zaken. 

Hoe staat het ervoor? 

De migratie van de vragenbanken van Semester 1 vakken is 1 juni van start gegaan. De coördinatoren van deze vakken hebben eerder allemaal het verzoek gehad de vragen uit Remindo nog eens na te lopen en aan te geven of er wijzigingen nodig waren. Er is nu een begin gemaakt met het overzetten van de vragen. De bulk van het werk verwachten we deze zomer.  

Geen vakantie voor het Digital Testing team dus? 

Nou, we gaan deze zomer in ieder geval met een uitgebreid team hard aan de slag zodat op 2 september alles voor Semester 1 klaar staat. Een hele klus, maar fijn dat we in dit stadium zijn beland: we zijn nu concreet aan de slag met het vullen van Ans! 

Krijgen docenten hulp om straks met Ans te gaan werken? 

Docenten krijgen vooral met Ans te maken als cursuscoördinator en als nakijker. Voor beide rollen komen goede, uitbreide handleidingen beschikbaar. Daarmee kom je een heel eind. Voor wie daarna nog vragen heeft, of gewoon graag wat begeleiding wil, organiseren we trainingen en spreekuren. Belangrijk om te weten: het aanvraagproces voor een toets blijft bij de start van volgend jaar gewoon hetzelfde: zes weken voor een toets ontvangen cursuscoördinatoren het verzoek een formulier in te vullen en de vragen op te sturen. Het DT-team zorgt indien gewenst voor het invoeren van de vragen. Het werken in Ans zal voor docenten (en ondersteuners) uiteraard wel even wennen zijn. 

Wordt het voor studenten ook wennen? 

Uiteraard gaan we ook de studenten goed informeren over het nieuwe platform. In september krijgen alle studenten een e-mail. Er komt een oefentoets, en uitleg over de features, zoals de online rekenmachine en digitaal kladpapier. Zo zijn we er straks allemaal klaar voor om met Ans te gaan werken. 

Heb je vragen? Aarzel niet en mail ons op digitaltesting@fsw.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.