Universiteit Leiden

nl en

Dien jouw maatschappelijke initiatief in voor de KHMW Brouwer Vertrouwensprijs

8 juli 2024

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) is op zoek naar maatschappelijke initiatieven die het onderling vertrouwen in de Nederlandse samenleving versterken. Tot en met 30 september is het voor iedereen mogelijk initiatieven aan te melden die kans maken op de KHMW Brouwer Vertrouwensprijs. Elke inzending dingt mee naar de hoofdprijs van honderdduizend euro en naar de tweede prijs van vijftigduizend euro.

In de afgelopen jaren is de prijs bijvoorbeeld uitgereikt aan: een stichting die spaarkringen promoot voor mensen met een krappe beurs, een project dat scholen helpt bij het bespreekbaar maken van terrorisme, een buddysysteem dat nieuwkomers koppelt aan stadsgenoten met gedeelde interesses, en een gratis online game die mensen weerbaarder maakt tegen de verspreiding van desinformatie. 

Ben jij initiatiefnemer van een project dat bewezen succesvol bijdraagt aan het versterken van het onderling vertrouwen in Nederland? Meld jouw inzending dan vóór maandag 30 september 2024 aan via de website van de KHMW Brouwer Vertrouwensprijs. Je vindt hier ook de aanmeldcriteria.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.