Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Update cultuurtraject Faculteit der Archeologie

25 juli 2024

Op advies van de onderzoekscommissie die meldingen onderzocht over ongewenst gedrag en schending van de wetenschappelijke integriteit door een hoogleraar zijn de eerste stappen gezet voor een  cultuurtraject op de betrokken Faculteit der Archeologie. Recentelijk is de opdrachtformulering en de selectie van het bureau dat het cultuurtraject zal begeleiden afgerond.

De keus is gevallen op Breinkorf, gevestigd in Utrecht.

Breinkorf is gespecialiseerd in het begeleiden van medewerkers in veranderingsprocessen en richt zich daarbij op het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers. Hierbij is het belangrijk dat alle medewerkers van de faculteit meedoen: onderzoekers, docenten, promovendi, post-docs, (beleids- en bestuurs)ondersteuners en bestuurders. 

In dit cultuurveranderingsproces zal ruimte zijn voor de inbreng van iedereen, voor heling en voor (organisatie)verbeteringen die helpen de faculteit gezonder te maken. Dit traject wordt uitgewerkt in samenwerking met het Faculteitsbestuur. 

Een aantal professionele coaches van Breinkorf zal in overleg met een klankbordgroep van medewerkers van de faculteit na de zomervakantie van start gaan met gesprekken en coaching. Over de startdatum, de werkwijze en de invulling van dit proces ontvangen de medewerkers tegen die tijd meer informatie. 

Vragen en contact

Heb je vragen over dit bericht of naar aanleiding ervan, neem dan contact op met hoofd HR van de Faculteit der Archeologie, Isabelle Mollink/Vincent Wolters. Zij kunnen ook meekijken of, en zo ja, op welke wijze, het nodig is om je vraag of zorg elders te beleggen.
 
Voor meer informatie over de achtergrond van dit bericht zie de eerdere berichtgeving:

Universiteit Leiden start ontslagprocedure hoogleraar wegens ongewenst gedrag

Advies ongewenst gedrag openbaar

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.