Universiteit Leiden

nl en

ICT

Medewerkers Academiegebouw en Oude UB gaan over op Windows 11

23 september 2024

Binnenkort verloopt de ondersteuning van Microsoft voor Windows 10. Alle Windows-werkplekken van de universiteit moeten daarom worden overgezet naar Windows 11. 
Momenteel is het ISSC bezig met het omzetten van de Windows 10-werkplekken naar Windows 11. Medewerkers van het Bestuursbureau, het ASSC en Vastgoed  zijn in de periode van woensdag 25 september tot donderdag 31 oktober aan de beurt. 

Maak een afspraak en update je laptop naar Windows 11

Kom tussen woensdag 25 september en donderdag 31 oktober naar het Academiegebouw om je laptop te latenupdaten naar Windows 11. Maak hiervoor een reservering via dit formulier om je laptop voor de migratie in te komen leveren. Je kiest zelf welk moment jou het beste uitkomt.

Update vindt plaats in Academiegebouw

Het team van het ISSC staat voor je klaar in Academiegebouw, zaal C.102. De migratie neemt per apparaat circa twee uur in beslag (dit kan per apparaat verschillen). Het gaat om door de universiteit beheerde Windows-laptops. Gebruik je een desktop of Macbook? Dan geldt deze uitnodiging niet voor jou.

  • Je ontvangt een mail met meer uitleg over de migratie en wat je vooraf hiervoor moet doen. 
  • Meld je op de afgesproken tijd bij de receptie in de portiersloge van het Academiegebouw. Daar word je verder geholpen.   

Bereid je laptop voor op de update

Voordat jouw laptop wordt overgezet moet je zelf eerst een aantal dingen doen. Zo moet je bijvoorbeeld lokaal opgeslagen bestanden en instellingen veiligstellen. 

  • Verplaats de inhoud van je P-schijf naar OneDrive. In Windows 11 is je persoonlijke opslag niet langer je P-schijf maar je persoonlijke OneDrive (cloud). Zie helpdesk portal FAQ OneDrive voor het verplaatsen van je bestanden. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via de helpdesk portal voor hulp.
  • Stel ook de data op je C-schijf veilig. Denk bijvoorbeeld aan de mappen webbrowser-favorieten, bureaublad, downloads, documenten en afbeeldingen. Zie de mail voor meer uitleg. 

Heb je vragen?

Je ontvangt een e-mail met uitgebreide informatie. Tijdens de migratie krijg je ook hulp van het Windows 11 migratieteam. Wil je nu al meer weten over Windows 11, raadpleeg dan alvast de helpdesk portal voor het Kennisitem Migratie van Windows 10 naar Windows 11.  
Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht, stel ze aan windows11@issc.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.