Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Organisatie

Wat kunnen de studieadviseurs voor jou als staflid doen?

24 maart 2025

De studieadviseurs van de faculteit archeologie zijn Inge Tinbergen, Cleody van der Eijk en Hanne Bergink. Zij werken nauw samen als team en hebben daarnaast alle drie hun eigen specialisatie, respectievelijk neurodivergentie, exchange en arbeidsmarktvoorbereiding.

De studieadviseurs hebben veel kennis en deze informatie kun je komen halen. Je kunt je studenten doorverwijzen naar de studieadviseurs, maar zij zijn ook beschikbaar voor collegiaal advies en ruggenspraak. De studieadviseurs zijn op de hoogte van de regels en de consequenties, die soms voor een student ernstig kunnen zijn als ze niet weten wat ze moeten doen of verkeerd worden voorgelicht. Zet de studieadviseurs in als je wilt checken of je je studenten goed verwijst, informeert of helpt over één van onderstaande onderwerpen.

Maak je je zorgen over het fysieke of mentale welzijn van een of meerdere studenten? Ga na of ze bekend zijn met en bij de studieadviseurs. Als je behoefte hebt aan ruggenspraak, kom even langs en bespreek het met ons. Ook als een student niet meer reageert op je pogingen tot contact. Je kunt dit ook anoniem doen, zodat je niet de naam van de student hoeft te noemen.

Ben je getuige van frictie of merk je dat een student veroorzaker of slachtoffer is van ongewenst gedrag? Of denk je dat een student in onveiligheid verkeerd (dan wel op de universiteit, dan wel privé)? Je kunt de student naar de studieadviseurs verwijzen, zelf contact met opnemen met de studieadviseurs of samen met de student een email sturen. Ook kun je eventueel contact opnemen met het meldpunt zorgwekkend gedrag. Ook als je niet zeker weet of dit iets is waar je wat mee moet en hoe ernstig het is, voel je welkom om dit (eventueel zonder de naam van de student te noemen) met de studieadviseurs te bespreken.

De studieadviseurs zijn beschikbaar voor studiegerelateerde vragen vanuit studenten, maar ook zeker vanuit docenten! Weet je niet zeker wat de regels zijn omtrent kort uitstel en scriptieuitstel? Heb je of krijg je vragen over de BSA, studievoortgang of het studieprogramma in het algemeen? Kom langs of stuur de studieadviseurs een e-mail. En je kunt de student altijd doorsturen met vragen over deze onderwerpen.

Hanne is naast studieadviseur ook loopbaanadviseur bij de faculteit en Career Service Archeologie en houdt zich vanuit die rol bezig met employability en arbeidsmarktvoorbereiding. Employability is belangrijk voor de universiteit en onze studenten. Als faculteit willen we studenten opleiden die duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt, dan wel binnen, dan wel buiten de archeologie. Als docent heb je expertise in je vakgebied, maar er is meer nodig voor employability. Daar kan Hanne wij bij helpen. Neem contact op voor advies, tips and tricks, en het meedenken over quick wins. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om op een laagdrempelige manier je onderwijs geschikt te maken en bepaalde aspecten van employability in je onderwijs te integreren. Je kunt studenten met loopbaanvragen ook doorsturen naar Career Service Archeologie. E-mail: careerservice@arch.leidenuniv.nl.

 

Cleody is naast studieadviseur ook exchange coördinator. Je kunt bij haar terecht voor ondersteuning bij uitwisselingsprogramma’s, zoals advies over partneruniversiteiten en samenwerkingsmogelijkheden. Daarnaast biedt Cleody hulp bij de begeleiding van inkomende en uitgaande studenten, studieplanning en administratieve procedures. Ook ondersteunt zij en kan zij doorverwijzen bij regelgevende en logistieke aspecten, zoals contracten, beurzen, visa en huisvesting, om zowel inkomende als uitgaande studenten goed te begeleiden. Ook met vragen over inkomende exchangestudenten of andere exchange-gerelateerde zaken kun je bij haar terecht, kom langs of mail met exchange@arch.leidenuniv.nl.

Inge is van ons team het meest gespecialiseerd in neurodivergente studenten. Denk hierbij o.a. aan AD(H)D, autisme, dyslexie en hoogbegaafdheid. In onze faculteit zijn er binnen de studentenpopulatie tegen de 25% neurodivergenten. We hebben dus allemaal te maken met studenten met een neurodivergent brein. Met alle vragen over studeren met neurodivergentie, of over neurodivergentie in het algemeen, kun je ook contact opnemen met Inge. Zij geeft hier ook jaarlijks een presentatie over. Wil je tips hoe je je onderwijs inclusiever kunt maken? Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, Inge adviseert je graag.

Contact

De studieadviseurs zijn altijd per mail of via Teams bereikbaar, maar voel je ook vrij om bij de studieadviseurs aan te kloppen, kamer A2.04. Op dinsdagen zijn zij meestal niet aanwezig op kantoor, maar dan zijn ze online goed te bereiken.

Gezamenlijke e-mailbox studieadviseurs: studyadvisers@arch.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.