Universiteit Leiden

nl en

Carlotta Rigotti en Gianclaudio Malgieri over seksueel geweld en intimidatie in de metaverse

Op 24 april 2024 presenteerden Carlotta Rigotti en Gianclaudio Malgieri hun nieuwe rapport over seksueel geweld en intimidatie in de metaverse tijdens een webinar dat mede werd georganiseerd door AUDRi, Equality Now en VULNERA.

Carlotta Rigotti en Gianclaudio Malgieri presenteerden hun nieuwe rapport over seksueel geweld en intimidatie in de metaverse tijdens een webinar dat mede werd georganiseerd door de Alliance for Universal Digital Rights, Equality Now en VULNERA. Dit evenement markeerde de afronding van een jaar-lange samenwerking tussen deze organisaties.

Het rapport gaat in op de evolutie van het internet, dat ooit werd gezien als een ruimte van gelijkheid en empowerment, maar later werd erkend als een facilitator van gendergerelateerd geweld, waaronder beeldmisbruik en cyberintimidatie. Met de opkomst van de metaverse is de aandacht verschoven naar toenemende zorgen over seksueel geweld en intimidatie gericht op vrouwelijke avatars. Carlotta en Gianclaudio belichten de unieke uitdagingen die de metaverse met zich meebrengt, verkennen de conceptualisering ervan en de tekortkomingen van de huidige maatregelen. Ze benadrukten de noodzaak van juridische en beleidsinterventies om deze dringende problemen aan te pakken.

Het rapport is hier te raadplegen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.