Universiteit Leiden

nl en

Brigthspace beleven als een student

Tirza Smits en Rianne Weber (Pedagogische Wetenschappen) ontwikkelden een Brightspace omgeving waar docenten Brightspace kunnen zien en ervaren zoals studenten dat doen. Het doel: docenten inspireren om meer nieuwe dingen te proberen. “Er kan zoveel meer met Brightspace dan je denkt. Dat willen we graag laten zien.”

Het menu

Smits en Weber zijn adviseurs ict en onderwijs bij Pedagogische Wetenschappen. Docenten met vragen over Brightspace kloppen dagelijks bij hen aan. Weber: "We krijgen vaak vragen over hoe docenten hun course in Brightspace kunnen inrichten. We merken dan dat er een drempel is om nieuwe dingen te proberen, ook omdat ze niet weten hoe iets wat ze aanbieden in Brightspace eruit ziet voor hun studenten.” 

Grassroots beurs 

Zo werd het idee geboren om de Student Experience for Teachers te ontwikkelen. Ze vroegen er met succes een Grassroots subsidie voor aan. Smits: “De beoordelingscommissie was zo enthousiast dat ze besloten dat we de course meteen faculteitsbreed mochten introduceren.” 

Inspiratie 

En nu is de course er dus, door iedereen te gebruiken. Docenten kunnen er zien en ervaren hoe toepassingen zoals quizzes, peerfeedback opdrachten en interactieve elementen er voor studenten uit zien. Smits: “We hopen dat docenten zo inspiratie meer tools te gaan gebruiken. Neem nou de Interactive Document tool – die wordt nog weinig gebruikt maar het is de ideale tool om met weinig tijdsinvestering op een laagdrempelinge manier studenten zich te laten voorbereiden op een college.” 

Updaten 

Weber: “Het project is nu afgerond – maar we willen de Student Experience bij de komst van nieuwe tools steeds updaten. Zo blijf je als docent op de hoogte van alle mogelijkheden die Brightspace je biedt. En dat zijn er meer dan je denkt!” 

De Student Experience for Teachers in Brigthspace: beleef het zelf!

Schrijf je in voor de Brightspace course
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.