Universiteit Leiden

nl en

Bericht van de directie - augustus 2024

Wat was het een heerlijke zomer! Met prachtig, op een paar dagen net te warm, zomerweer en hopelijk voldoende tijd om af te schakelen van werk, te genieten van gezin, familie en vrienden, en meer in de relaxmodus te raken.

Na een spannend EK voetbal in juni met zelfs een voetbalpoule onder de leidinggevenden, die onze bestuurssecretaris Nina Biezeno zonder verstand te hebben van voetbal (zoals ze zelf zegt) met glans heeft gewonnen, en de heerlijke vibe van de Olympische Spelen. Het kan toch niet anders dan dat je van alle sport en van de mooie stad Parijs hebt genoten. Althans, wij allebei wel en we hebben die inspirerende en vooral fijne en vrolijke vibe meegenomen en proberen die vast te houden.  

Maar toch ging werk ook gewoon door. Collega’s van het Gravensteen zijn verhuisd naar het PJ Veth. Het was de afgelopen maanden veel opruimen en vooral ook weggooien, nu nog even wennen, maar we horen van veel collega’s dat ze de nieuwe werkomgeving heel prettig vinden. Extra dank aan onze collega’s Nathalie van der Poel en Frank Imthorn die de verhuizing uitstekend hebben begeleid en daarbij veel werk hebben verricht. Maar gelukkig hebben ook vele anderen een steentje bijgedragen. We hopen jou natuurlijk te mogen begroeten op 10 september bij de kennismaking met het PJ Veth (inclusief rondleiding) en tijdens de borrel in de Faculty Club.  

Ook hebben we en nemen we de komende periode afscheid van een aantal mensen. Het afdelingshoofd van het Admissions Office Michelle in ’t Veld, had haar afscheid en laatste werkdag begin juli. Zij is inmiddels gestart met haar nieuwe baan bij Stedin in Rotterdam. Arzu Sahin, teamleider FB DLO neemt begin september afscheid om haar loopbaan voort te zetten bij de TU Delft. En Gerrit Vooijs, afdelingshoofd Functioneel Beheer, neemt half september afscheid om te gaan genieten van zijn pensioen. Jochem Koopman is per 1 september het nieuwe hoofd FB en begin november start Ranoe Sewrattan als het nieuwe hoofd Studenteninformatie en -administratie.  

Verder zal je het niet ontgaan zijn dat zowel Leiden als Den Haag weer volstromen met nieuwe studenten. De EL CID is goed verlopen, en met dit schrijven is de HOP in volle gang. Als je dit leest is de OWL al gestart. De medewerkers en de leden van de Introductiecommissies zijn er zeer druk mee, en het is fijn als het weer ook een beetje meewerkt. De aanmeldingen/inschrijvingen liggen goed op schema; in totaal zitten ze net iets hoger dan vorig jaar dus dat is ook een fijn gegeven.  

Het is weer een volle nieuwsbrief zo deze eerste van het nieuwe academische jaar. Neem de tijd om de artikelen even te lezen en wie weet zien we je ook bij de opening van het academisch jaar op 2 september in de Pieterskerk. Laten we er samen weer een mooi jaar van maken! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.