Universiteit Leiden

nl en

Alicia Schrikker wint EK-pool van het Instituut voor Geschiedenis

Tijdens de zomer vond op het Instituut voor Geschiedenis een zinderende strijd plaats om de eerste plaats van de EK-pool. In totaal speelden 63 voetballiefhebbers en andere competitieve collega’s in juni en juli mee in de hoop een medaille binnen te slepen.

Na een lange zomervakantie wachten, werden de prijswinnaars tijdens het jaarlijkse Indonesische buffet ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar op 3 september jl.  eindelijk gehuldigd.

Lionel Laborie en Claire Weeda wonnen respectievelijk de bronzen en zilveren plak en ontvingen met brede lach hun medaille van Diederik Smit. De grote winnaar van de pool werd Alicia Schrikker. Nadat zij haar gouden medaille in ontvangst had genomen, bekende zij ten overstaan van alle collega’s dat ze had valsgespeeld: niet zij, maar haar zoon had de pool ingevuld! Zelf had ze onder de naam van een andere collega* meegedaan en zo iedereen om de tuin geleid.

Ondanks de initiële verbijstering onder collega’s na deze onthulling, ontving Alicia nadat ze het boetekleed had aangetrokken toch de kampioensbeker uit handen van Wetenschappelijk Directeur Jeroen Duindam, en werd zij luid toegejuicht. In haar winnaarsspeech sprak zij veel dank uit naar haar zoon. Zijn kennis en kunde hadden tot deze overwinning geleid. De gouden medaille komt zijn kant op, vertrouwde zij de redactie toe. De kampioensbeker schijnt voorlopig echter gewoon te bewonderen zijn op haar kamer op de tweede verdieping van het Huizinga…

Met dank aan de organisatoren: Michiel van Groesen, Diederik Smit en Karen van Asten.

*bekend bij de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.