Universiteit Leiden

nl en

Hip en duurzaam: restaurant De Schotel in het collegezalengebouw geopend

Wil je lekker eten in een duurzaam restaurant? Dan kun je sinds maandag 2 september terecht in restaurant De Schotel in het collegezalengebouw. Je vindt er een unieke combinatie van comfortabele studieplekken, een no-internet-zone en een uitgebreid aanbod van lekker eten en drinken.

Circulair is het sleutelwoord bij De Schotel: alle meubels zijn hergebruikt van andere cateringlocaties of gemaakt van gerecyclede materialen. Dit zorgt niet alleen voor een milieuvriendelijke inrichting, maar ook voor een sfeervolle en karaktervolle omgeving.

Duurzaam én met maatschappelijke impact

De tafels in de studiezone zijn afkomstig uit de circulaire houtwerkplaats van DZB Leiden. Hier wordt afval- en resthout verwerkt tot herbruikbare bouwmaterialen om er vervolgens tafels van te maken. In de circulaire houtwerkplaats werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen door opdrachten zoals deze hun talenten ontdekken en een waardevolle maatschappelijke bijdrage leveren.

De plantenbakken zijn gemaakt van koffielaminaat
De plantenbakken zijn gemaakt van koffielaminaat

Van koffie tot plantenbak

Ook de plantenbakken in het restaurant hebben een uniek verhaal: de buitenzijde is gemaakt van koffielaminaat, gelamineerd op Ecoplex. Wat ooit de bonen waren voor jouw kopje koffie, is nu gerecycled tot plaatmateriaal. En om de plantenbakken een zo lang mogelijke levensduur te geven, is de binnenkant gemaakt van waterdichte zakken, vervaardigd uit gerecyclede autobanden.

Duurzaam menu

Ook het assortiment van De Schotel is steeds duurzamer. Het Pure-concept richt zich op voedingsmiddelen die beter zijn voor het milieu. De doelstelling is om in 2027 de ecologische voetafdruk van het voedsel in het restaurant met 25% te verminderen ten opzichte van 2019.

Het restaurant is onderdeel van de nieuwe bètacampus. Je vindt het op het Leiden Bio Science Park in de ‘schotel’, het collegezalengebouw naast het nieuwe Gorlaeus Gebouw. Wil je met je team of studiegroep komen lunchen? Het restaurant is geopend van 9.00 tot 14.00 uur. De studieplekken en het zitgedeelte zijn tot 18.00 uur beschikbaar. Reserveer kan via mail.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.