Universiteit Leiden

nl en

Lancering nieuwe masteropleidingen en afstudeerrichtingen binnen Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Met de komst van drie nieuwe masteropleidingen in 2025/26 wordt het opleidingsaanbod van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid nog breder en meer divers. De nieuwe opleidingen richten zich op economie, recht en bedrijfskunde en recht en migratie.

De drie nieuwe academische opties zijn ontworpen om in te spelen op de actuele vraagstukken binnen het recht en de economie. Vanaf het komende academische jaar bieden we studenten de kans om zich te specialiseren in de volgende richtingen:

  • Governance of Migration and Diversity
    Dit is een nieuwe afstudeerrichting binnen de master Rechtsgeleerdheid. Het programma richt zich op de juridische aspecten van migratie en diversiteit, waarbij studenten inzicht krijgen in de juridische en beleidsmatige kaders die migratie reguleren. De opleiding biedt een dieper begrip van de juridische uitdagingen rondom integratie en migratiebeheer.
  • Recht en Bedrijfskunde
    Een andere nieuwe afstudeerrichting binnen de master Rechtsgeleerdheid is Recht en Bedrijfskunde. Deze specialisatie combineert juridisch en bedrijfskundig onderwijs en bereidt studenten voor om juridische kwesties in een zakelijke context te analyseren en op te lossen. Dit programma is ideaal voor studenten die de brug willen slaan tussen recht en ondernemerschap.
  • Economie van de Publieke Sector
    Naast de afstudeerrichtingen introduceert de faculteit de nieuwe master Economie van de Publieke Sector. Deze opleiding richt zich op de economische analyse van beleid binnen de publieke sector, met onderwerpen zoals overheidsfinanciën, publieke beleidsvorming en de impact van regelgeving. Studenten leren hoe zij economische theorieën kunnen toepassen op actuele beleidsvraagstukken.

Deze drie nieuwe masteropleidingen zullen tijdens de Master Online Open Dag op 17 oktober gepresenteerd worden aan aankomende studenten. Zie hier meer informatie over deze open dag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.