Universiteit Leiden

nl en

Mirjam Sombroek van Doorm benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad

Hoogleraar Recht & Gezondheid Mirjam Sombroek van Doorm is sinds september 2024 toegetreden als lid van de Nederlandse Sportraad. Deze raad is een onafhankelijk adviesorgaan dat zich richt op het versterken van topsport, breedtesport en bewegen voor de Nederlandse samenleving.  

Mirjam Sombroek-van Doorm benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad

De Nederlandse Sportraad geeft strategische en operationele adviezen over sportspecifieke thema’s. Deze adviezen vormt de raad samen met ervaringsdeskundigen uit de sportwereld en wetenschappelijke experts. Met haar lidmaatschap draagt Mirjam bij aan het doel om de invloed van wetenschappelijk onderzoek op beleid te versterken. 

Naast hoogleraar Recht & Gezondheid aan de Universiteit Leiden is Mirjam Sombroek van Doorm ook Visiting Professor aan de universiteiten Paris 1 Pantheon-Sorbonne en Paris 2 Pantheon-Assas. Mede door deze functies heeft ze een unieke internationale blik op juridische en ethische vraagstukken, met speciale aandacht voor het gezondheidsrecht vanuit een kinderrechtenperspectief. Haar expertise omvat niet alleen de juridische aspecten van gezondheid, maar ook de rechten van kinderen in een medische en zorgcontext. Haar ervaring als tuchtrechter bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Amsterdam en haar vaste lidmaatschap van de Gezondheidsraad verrijken haar wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Dit zorgt tegelijkertijd voor een sterke verbinding met actuele vragen in de samenleving. 

Mirjam neemt momenteel deel aan de Commissie Hersenletsel door Sport van de Nederlandse Sportraad. Hier zet de hoogleraar zich in voor zich in voor de gezondheid en veiligheid van sporters, waaronder kinderen. Daarbij zet zij haar juridische expertise in om beleidsadvies te geven dat zowel wetenschappelijk als maatschappelijk verankerd is. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.