Universiteit Leiden

nl en

Wim van den Doel wint Boerhaave Biografieprijs 2024

Hoogleraar Algemene Geschiedenis Wim van den Doel heeft de Boerhaave Biografieprijs 2024 gewonnen. Van den Doel krijgt de prijs voor zijn boek 'Snouck. Het volkomen geleerdenleven van Christiaan Snouck Hurgronje'.

Snouck Hurgronje (1857-1936) was een Nederlands arabist en islamoloog, die lange tijd in voormalig Nederlands-Indië woonde en werkte. Volgens de jury van de Boerhaave Biografieprijs is Van den Doel erin geslaagd dit leven te vatten in ‘een volledige en fascinerende geleerdenbiografie’, waarbij het leven van de geportretteerde in een bredere context van wetenschap, politiek en religie wordt geplaatst. ‘Lezing van dit boek draagt bij aan begrip van veel van wat er nu gebeurt,’ aldus de jury. 

Over de prijs

De driejaarlijkse Boerhaave Biografieprijs is een initiatief van de KHMW en Rijksmuseum Boerhaave en wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse biografie over een wetenschapper. De prijs benadrukt het belang van biografieën in de wetenschapsgeschiedenis en bestaat uit een medaille en een geldbedrag van 2500 euro. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 december van 16.30-17.30 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.