Universiteit Leiden

nl en

Veelgestelde vragen over de Kiem-beurs

Meer weten over de Kiem-beurs? Antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Moet het per se een interfacultaire aanvraag zijn?

Ja, om de samenwerking tussen faculteiten te bevorderen kunnen alleen aanvragen ingediend worden waarbij aanvragers van ten minste twee faculteiten deelnemen. Het is uiteraard wel toegestaan dat er meerdere van de aanvragers bij dezelfde faculteit werken als er meer dan twee aanvragers zijn.

Mogen bestaande initiatieven/samenwerkingsverbanden een aanvraag indienen?

Als het een nieuw voorstel is binnen een bestaand samenwerkingsverband dan kan het voorstel ingediend worden.

Hoe wordt het geld beschikbaar gesteld?

Zodra het voorstel is gehonoreerd kan de aanvrager via de penvoerende faculteit een voorschot aanvragen. Bij toekenning zal het geld in een keer op een door de aanvrager te bepalen SAP-nummer gestort worden. Afrekening vindt uiterlijk 12 maanden na de startdatum plaats.

Welke kosten komen in aanmerking?

Zowel materiële als personele kosten (uitsluitend inhuur student- of management assistenten,ondersteuning bij bijeenkomsten en events) komen voor subsidiëring in aanmerking. De exacte kosten dienen te worden begroot (zonder facultaire opslag).

Ik ben promovendus, mag ik een aanvraag indienen?

Jazeker, dat mag! Ook academici die aan het begin staan van hun (wetenschappelijke) carrière worden aangemoedigd om interdisciplinair te werken.

Ik ben OBP’er, mag ik een aanvraag indienen?

Jazeker, dat mag!

Ik heb een goed idee voor een interfacultair initiatief op gebied van onderwijs, mag ik een aanvraag indienen?

De Kiem-beurs is inclusief, en beschikbaar voor interfacultaire samenwerking op zowel onderwijs- als onderzoeksgebied.

Wat is de uiterlijke startdatum van het voorstel?

De startdatum is tussen 1 september 2024 en 1 maart 2025 en dient binnen 12 maanden na de startdatum afgerond te zijn.

Gelden voor deze aanvraag ook de extensieregeling van de KNAW?

Voor deze aanvraag geldt geen extensieregeling.

Voor deze beurs geldt dat er gewerkt wordt met ‘open proposals’, wat betekent dat praktisch?

Vanuit onze ambities op het gebied van openheid en het erkennen en waarderen van academisch werk (Academia in Motion) werken we met zogenaamde ‘open proposals’. Dit houdt in dit geval in dat de namen, affiliaties en de abstract van de projecten openbaar (online) vindbaar zullen zijn – ongeacht of de voorstellen in- of uitgeloot worden. We doen dit zodat goede ideeën een plek krijgen, we van elkaar kunnen leren en om samenwerking (bijvoorbeeld bij aangrenzende voorstellen) te bevorderen.

Waarvoor kan ik een aanvraag indienen?

Voorstellen kunnen gericht zijn op het opbouwen van netwerken, het organiseren van seminars en workshops, het uitvoeren van een pilotstudie, het produceren van publicaties, het creëren van onderzoeksvoorstellen, enz. De financiering in het kader van de Kiem-beurs is niet bedoeld om de onderzoeker vrij te stellen van lesgeven, maar kan worden gebruikt voor andere personeelsgerelateerde uitgaven, zoals het inhuren van studentassistenten of managementassistenten en ondersteuning voor vergaderingen.

Mag ik als medewerker van het LUMC een aanvraag indienen?

Dat mag, mits je verbonden bent aan de Faculteit Geneeskunde. Het maakt niet uit of je WP of OBP bent maar omdat dit een interne call is voor de Universiteit Leiden moeten de aanvragers verbonden zijn aan de Universiteit Leiden

Mag ik als medewerker van een interfacultair instituut een aanvraag indienen?

Dat mag, maar voor elke aanvraag geldt dat er ten minste twee medewerkers van verschillende faculteiten/interfacultaire instituten betrokken zijn. 

In welke taal moet de aanvraag worden opgesteld?

In het Nederlands of in het Engels

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.