Thuiswerkvergoeding
Als je werk het toelaat, kun je voor een deel thuiswerken en voor een deel op de universitaire locaties. Hoe deze combinatie er precies uitziet voor jou, hangt af van jouw eigen werkzaamheden en die van je team.
Je ontvangt een tegemoetkoming voor het thuiswerken. Die bestaat uit twee componenten: € 2 per thuiswerkdag en € 25 per maand internetvergoeding.
Gebruik Shuttel voor je thuiswerkvergoeding
Om de vergoeding te krijgen, is het belangrijk dat je de thuiswerkdag uiterlijk op de laatste dag van de eerstvolgende maand in Shuttel registreert. Dat kan via de app of Mijn Shuttel (voor desktop en laptop).
Wat je moet weten over thuiswerken
Maak afspraken met je leidinggevende
Thuiswerken is geen wettelijk recht en niet alle functies zijn geschikt voor thuiswerken. Wil je deels thuiswerken, dan bespreek je je wensen en de mogelijkheden met je leidinggevende. Samen maak je heldere afspraken over de voorzieningen, de verdeling van thuis- en op kantoor werken en de manier van samenwerken. Medewerkers die tenminste één dag in de week kunnen thuiswerken:
- hebben een functie waarbij het werk het toelaat dat zij thuiswerken,
- zijn minimaal 40% van hun werktijd op kantoor.
Registreer op tijd in Shuttel
Elke maand vul je in Shuttel jouw thuiswerkdagen en reisdagen in. Zonder registratie ontvang je geen thuiswerkvergoeding. Registreer je thuiswerkdag uiterlijk op de laatste dag van de eerstvolgende maand. Als je voor het eind van de maand je thuiswerkdagen in Shuttel invult, dan wordt in de eerstvolgende maand jouw thuiswerkvergoeding uitbetaald. Je leidinggevende hoeft dit niet goed te keuren. Je krijgt de dagen die je daadwerkelijk thuis werkt én registreert vergoed.
Wijzigingen in vergoeding
De wijze waarop de thuiswerkvergoeding nu is ingeregeld, is onder voorbehoud van eventuele fiscale wijzigingen.
Vragen en voorwaarden
- Je ontvangt geen thuiswerkvergoeding als je geen registratie van die dag in Shuttel hebt doorgevoerd. Om de vergoeding te krijgen, is het belangrijk dat je de thuiswerkdag in Shuttel registreert uiterlijk op de laatste dag van de eerstvolgende maand.
- Je kunt niet voor dezelfde dag zowel reiskosten- als thuiswerkvergoeding ontvangen. Als je op een dag zowel thuis als op locatie werkt, krijg je dus maar één van de twee vergoedingen. Geef dus in Shuttel goed aan of het om een thuiswerkdag of een reisdag gaat.
- Oproepkrachten (al dan niet via JobMotion), student-assistenten, stagiairs, freelancers, beurspromovendi zonder dienstverband en studenten zijn uitgezonderd van de thuiswerkvergoeding en van de internetvergoeding.
Je vult jouw reizen en thuiswerkdagen in Shuttel in. Zonder registratie ontvang je geen vergoeding. Er is geen goedkeuring nodig van deze registratie. Meer informatie over de reiskostenvergoeding.
Als je een thuiswerkdag registreert, krijg je automatisch ook internetvergoeding. Als jij geen thuiswerkdagen registreert, dan zul je ook geen internetvergoeding ontvangen.
In principe is je standplaats Leiden en/of Den Haag en woon en werk je in Nederland. Zijn er met jou andere afspraken vastgelegd en woon je buiten Nederland? Dan geldt de regeling thuiswerkvergoeding en de registratie in Shuttel ook voor jou. Je overlegt met je leidinggevende over het aantal thuiswerkdagen en het aantal dagen dat je op locatie werkt.
Let op: je declaraties moeten overeenkomen met de afspraken die je met je leidinggevende hebt gemaakt over het mogen thuiswerken in jouw woonland. Dit is belangrijk omdat het mede bepaalt waar je sociaal verzekerd bent. Vraag hiervoor om advies bij Global Mobility, neem daarvoor contact op met je HR-adviseur.
Meer weten?
- Meer informatie over het mobiliteitsbeleid.
- Meer informatie over Shuttel.