Universiteit Leiden

nl en

HR

GROW – start vanaf 1 september

2 september 2024

Zoals eerder al gecommuniceerd per 1 september krijgt het jaarlijkse resultaat- en ontwikkelingsgesprek (R&O-gesprek) een nieuwe vorm én een nieuwe naam. Het R&O-gesprek wordt GROW:Gesprekken over Resultaat, Ontwikkeling en Welzijn

Wat wordt er nu van mij verwacht?

Jij bent samen met je leidinggevende verantwoordelijk voor het inplannen en voorbereiden van de GROW-gesprekken. Met GROW introduceren we ook 360 graden feedback wat betekent dat je – in overleg met je leidinggevende – voorafgaand aan jouw GROW-gesprek je collega’s om feedback vraagt over hoe zij de samenwerking met jou ervaren. Verder ben jij ook nog steeds verantwoordelijk voor jouw deel van de verslaglegging en het behalen van de afgesproken doelen.  Om de GROW-gesprekken voor te bereiden, kun je gebruik maken van de GROW toolkit. Je vindt daarin ook het GROW Ontwikkelmenu met allerlei trainingen, GROW microlearnings en tools uit de vernieuwde Let’s Connect toolkit die helpen bij het voeren van een gesprek.

GROW-tegel

Via de nieuwe GROW-tegel bereid je een GROW-gesprek voor en rond je het verslag af. Ook heb je de mogelijkheid om gewijzigde afspraken (voortkomend uit tussentijdse gesprekken) vast te leggen in een aanvullend verslag. Verslaglegging is eenvoudiger en sneller: het online formulier voor het verslag is korter en overzichtelijker. Je leidinggevende geeft alleen een beschrijvende beoordeling op je functioneren, in plaats van een beoordeling op verschillende competenties met (deel)scores. Ook hoeft de beoordelingsautoriteit (de tweede beoordelaar ofwel de leidinggevende van jouw leidinggevende) de verslaglegging niet meer digitaal mee te ondertekenen.

Meer weten?

Op de medewerkerssite vind je meer informatie, de GROW toolkit en een Q&A met alle vragen en antwoorden over GROW

Zoek contact met je leidinggevende als je vragen hebt over GROW. Neem contact op met het Servicepunt voor vragen over het systeem. Leidinggevenden kunnen inhoudelijke vragen stellen aan hun HR-adviseur. 

Workshop Groei in gesprek

Met de workshop Groei in gesprek ontwikkel je je gespreksvaardigheden volgens de principes van GROW. Voor dit jaar zitten de workshops al vol, maar in 2025 zijn er nog voldoende plekken vrij. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.