Universiteit Leiden

nl en

Promovendi

Wil je - als promovendus - vragen bespreken met iemand anders dan je promotor of begeleider? De vertrouwenspersoon promovendi is er voor jou als je advies nodig hebt over zaken die je in een vertrouwelijk gesprek aan de orde wilt stellen. Loop je tijdens je promotie tegen psychische of medische klachten aan? Dan kun je terecht bij de bedrijfsarts of psycholoog.

Problemen met leidinggevende of collega's

Promoveren is een intensief, meerjarig proces dat niet altijd vanzelf gaat. Meestal kan je zaken bespreken met je promotor en/of begeleider. Maar dat lukt niet altijd. Zo kan er bijvoorbeeld hardnekkige ruis optreden in de communicatie tussen jou en je promotor of begeleider, of een meningsverschil ontstaan over de richting van het onderzoek. Je kunt ook te maken hebben met een onveilige werksfeer tussen collega's als gevolg van discriminatie, pesten, (seksuele) intimidatie of geweld.

Wacht niet te lang met het vragen van advies

Ervaar je problemen tijdens je promotie en kom je er zelf niet uit? Dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon voor promovendi van je Graduate School. Je kunt er ook voor kiezen om naar een vertrouwenspersoon van een andere Graduate School dan de jouwe te gaan. Je gesprekken met de vertrouwenspersoon zijn altijd vertrouwelijk.

Meer infomatie over vertrouwenspersonen

Meer over wat een vertrouwenspersoon wel en niet doet, de vertrouwelijkheid en mogelijkheden voor beroep en bezwaar vind je op de pagina Vertrouwenspersonen.

Wanneer ga je naar de bedrijfsarts?

Heb je medische of psychische klachten, dan kun je terecht bij één van de bedrijfsartsen. Via een bedrijfsarts kun je ook bij een psycholoog terecht.

De pscycholoog

De psycholoog bij de universiteit, is gespecialiseerd in vraagstukken die relevant zijn voor promovendi. De promovendi-psycholoog heeft expertise in kortdurende behandeling van angstklachten, stemmingsklachten, concentratie- en motivatieproblemen, faalangst en meer. 
 
Bij acute mentale stress kun je de promovendi-psycholoog raadplegen en/of direct je huisarts bellen. Zij verlenen de eerste lijn van zorg en kunnen je -indien nodig- doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulp.

Maak kennis met de vertrouwenspersonen

Hieronder een overzicht:

Mariana Françozo

Vertrouwenspersoon Promovendi Archeologie

Mariana Françozo

Promovendi kunnen op elk moment van hun traject met stress en problemen te maken krijgen. Vaak voelen deze problemen te groot om alleen te worden aangepakt. De vertrouwenspersoon is er om je te helpen bij het vinden van oplossingen."

Neem contact op met Mariana Françozo

Marije Bedaux

Vertrouwenspersoon promovendi voor Geesteswetenschappen en het KITLV

Marije Bedaux

"Iemand kan het gevoel hebben nooit aan de verwachtingen van de leidinggevende te voldoen, alsof die steeds iets anders verwacht. Of er kan iets misgaan in de machtsverhouding. Het verhaal heeft altijd meerdere kanten, dus probeer je te achterhalen wat precies het probleem is."

Marije Bedaux is vertrouwenspersoon voor personeelsaangelegenheden aan de Universiteit Leiden. Ze heeft verschillende trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder een mediation-opleiding. Na haar rechtenstudie heeft zij een aantal jaren als jurist gewerkt. Daarna heeft zij haar loopbaan vervolgd binnen de werving- en selectie en was zij geruime tijd werkzaam als loopbaancoach. 

Neem contact op met Marije Bedaux via vertrouwenspersoon@bb.leidenuniv.nl of tel:+31715272727.

Henk Tromp

Vertrouwenspersoon promovendi voor Governance and Global Affairs en Sociale Wetenschappen

Henk Tromp

"In eerste instantie is inzicht belangrijk. Wat is er precies aan de hand? Dan bekijk je samen wat de gevolgen van eventuele acties kunnen zijn."

Tromp studeerde culturele antropologie en was onderzoeker en directeur van het Leiden Institute for Social Scientific Research. Tromp is de vertrouwenspersoon personeelsaangelegenheden van Sociale Wetenschappen en de vertrouwenspersoon promovendi voor Governance and Global Affairs en Sociale Wetenschappen.

Neem contact op met Henk Tromp via tromph@fsw.leidenuniv.nl of +31 6 34 09 55 29.

Rikki Holtmaat

Vertrouwenspersoon promovendi voor Rechtsgeleerdheid

Rikki Holtmaat

"Soms communiceert de begeleider niet duidelijk wat van de promovendus wordt verwacht. Dat geeft veel stress, het onderzoek gaat er onder lijden en dat leidt tot nóg meer stress."

Holtmaat heeft ruim dertig jaar voor de Rechtenfaculteit gewerkt. Als gepensioneerde hoogleraar is zij goed op de hoogte van de gang van zaken en de wegen die mogelijk kunnen worden bewandeld om je probleem tot een oplossing te brengen.

Neem contact op met Rikki Holtmaat.

Annemarie Meijer

Vertrouwenspersoon promovendi voor Wiskunde en Natuurwetenschappen

Annemarie Meijer

"Promovendi kunnen bij mij terecht met alle problemen die hun promotietraject op één of andere manier belemmeren. Het is fijn als je bij iemand terecht kan die buiten je dagelijkse werkomgeving staat, waarbij de gesprekken vrijblijvend en vertrouwelijk zijn."

Meijer heeft ruime ervaring met het begeleiden promovendi.

Neem contact op met Annemarie Meijer via a.h.meijer@biology.leidenuniv.nl of +3171 527 4927.

Teun van Gelder

Vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit LUMC

Teun van Gelder

Neem contact op met Teun van Gelder.

Vertrouwenspersoon

Wanneer je tegen een probleem aanloopt, en dit in vertrouwen wilt bespreken, neem dan contact op met de vertrouwenspersoon voor PhD kandidaten. De PhD kandidaten van FGGA kunnen per email contact opnemen met de vertrouwenspersoon van FSW, Henk Tromp.

Promovendidecanen

De Faculteit heeft naast de vertrouwenspersoon ook twee promovendidecanen aangesteld voor PhD studenten. Zij zijn de eerste aanspreekpunten voor promovendi en hun begeleiders (promotor en co-promotor) bij vragen over begeleiding en voortgang van het promotietraject. De taakverdeling is zo ingericht dat je altijd bij een decaan terecht kunt die bij een ander instituut werkt. Op deze manier kunnen zij vanuit een onafhankelijke positie werken en zullen ze nooit betrokken zijn bij kwesties binen hun eigen instituut.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.